Peter er Ringsteds første student fra HF-enkeltfag

NYHED
25-06-2024

Solen skinner over HF & VUC Klar i Ringsted, som netop har fejret årets første student fra HF-enkeltfag. Peter Winther Stisen bærer stolt sin flotte blå studenterhue efter at have afsluttet sine eksamener. Nu er han klar til at nå nye højder på radiografuddannelsen og drømmen om Berlin i horisonten.

 

En ny vej
Peter valgte at læse HF som et resultat af en rygskade, som begrænsede hans fysiske evner, og fik ham til at finde en ny vej i livet. Tidligere havde han arbejdet som nedriver, men da skaden gjorde det vanskeligt for ham at fortsætte, blev uddannelse vejen frem. "Jeg blev nødt til at læse videre, så man kan komme ud på den anden side med en lidt bedre uddannelse," forklarer han.


HF-enkeltfag blev et naturligt valg, da det gav ham mulighed for at kombinere onlineundervisning med fysisk fremmøde. Denne fleksibilitet var nødvendig på grund af hans helbred.

 

Næste kapitel
Peter afsluttede sin HF med et tilfredsstillende resultat. Han scorede et 4-tal i sin mundtlige engelskeksamen, hvilket han er ganske tilfreds med.
Hans erfaring med HF-enkeltfag har givet ham mod på at forfølge drømmen om at blive radiograf. "Jeg vil gerne være radiograf. Det er dem, der tager MR-scanninger, CT-scanninger og forskellige andre ultralydsscanninger," siger Peter med et smil. Han ser positivt på mulighederne for at nå dette mål.

 

Berlin kalder
Udover de professionelle ambitioner har Peter også personlige drømme. Han og hans kæreste ønsker på et tidspunkt at flytte til Berlin. Byen har en særlig plads i deres hjerter, da de har besøgt den mange gange og elsker dens historie og dynamik. "Vi har været der seks-syv gange sammen, og det har altid været en fed by at komme til. Man bliver aldrig træt af at være der," fortæller Peter entusiastisk.

 

Fejring af huen
Når det kommer til at fejre afslutningen af sin HF, holder Peter det enkelt. Han planlægger en hyggelig aften hjemme med sin kæreste, hvor de vil nyde en god bøf og måske et glas vin. Senere på ugen vil han deltage i en fælles fejring med sine klassekammerater.

 

Til andre, der overvejer uddannelse
Peter afslutter med en opmuntrende besked til andre, der måske overvejer at tage en HF, men føler sig usikre: "Selvom I måske føler jer bange for at tage en HF på grund af udfordringer, så synes jeg, at I skal prøve og forsøge jer frem. Det er kun jer selv, der sætter grænserne. Lad være med at lade frygten tage over."

 

Foto: Jonas D. Madsen

 

Foto: Jonas D. Madsen

 

Vi er altid klar til at hjælpe dig!

Book en tid hos en af vores studievejledere og få svar på dine spørgsmål og bliv tilmeldt.