Bliv klar til EUX

Drømmer du om at tage en EUX – altså en erhvervsuddannelse samtidig med en gymnasial uddannelse - og kommer du ikke direkte fra 9. eller 10 klasse, skal du optages på EUX grundforløb 2.

For at starte på grundforløb 2 på EUX skal du have bestået Dansk C, Engelsk C og Samfundsfag C.

 

Det kan du gøre på et forberedende EUX-forløb på HF & VUC Klar.

 

HF & VUC Klar har EUX for-forløb med start i januar og august. Så er du klar til at påbegynde din EUX-uddannelse et halvt år efter.

 

Du kan tage en EUX i forbindelse med en række erhvervsuddannelser herunder logistikassistent, handelsassistent, værktøjsmager, finansuddannelsen, receptionist, automekaniker, elektriker, anlægsgartner, kontorassistent, eventkoordinator, smed m.m.

Undervisning

Undervisningen foregår på HF & VUC Klars afdelinger i Slagelse eller Korsør, hvor du bliver en del af uddannelsesmiljøet på HF. Underviserne er vandt til at undervise unge og voksne, som har været ude af uddannelsessystemet i et stykke tid, og underviserne er klar til at støtte dig gennem hele forløbet.

Hvis du har udfordringer omkring ordblindhed – eller læse og skrivevanskeligheder i øvrigt – er der mulighed for supplerende og støttende undervisning på disse områder.

 

Selvom adgangskravet til EUX grundforløb 2 er Dansk C, Engelsk C og Samfundsfag C, modtager du også undervisning i matematik på 10 klasse niveau og IT på EUX for-forløbet. Vi sikrer dermed, at du er opdateret i matematik og IT, så du er godt klædt på til din videre uddannelse.

Fag

  • Dansk C
  • Engelsk C
  • Samfundsfag C
  • Matematik FE

 

IT er integreret del af undervisningen. 

Tilmelding
Du skal tale med en studievejleder for at blive optaget. Optagelse sker altid efter en individuel vurdering, og du skal medbringe dine eksamensbeviser. Du skal være fyldt 18 år for at kunne deltage i forløbet.

Økonomi

Det koster 550 kr. pr. fag for dansk, engelsk og samfundsfag. Matematik FE koster 130 kr.

Forløbet koster i alt 1.780 kr.

 

Forløbet er SU-berettiget.

 

Ud over deltagerbetalingen til de enkelte fag, kan der være egenbetaling til ekskursioner og andre undervisningsmidler, fx skal du selv medbringe din egen PC.

Læs om de krav, vi stiller til, hvad din PC skal kunne.

Eksamen 

Du skal til eksamen i efter endt undervisning;

  • Dansk C
  • Engelsk C
  • Samfundsfag C

 

Faglig dokumentation på efter hvert niveau;

  • Matematik FE

 

Information om eksamen

Vi er altid klar til at hjælpe dig!

Book en tid hos en af vores studievejledere og få svar på dine spørgsmål og bliv tilmeldt.