Translokation Slagelse

NYHED
26-06-2020

Translokationer på HF & VUC Klar i Slagelse fredag 26. juni

 

På HF & VUC Klar i Slagelse blev der fredag holdt 3 translokationer i stedet for den traditionsrige i Teateret. Fællessangen var aflyst – men lærerne spillede og sang for studenterne

 

Klokken 12.00 kunne afdelingsleder Lene Meyland byde velkommen til det første af 3 hold studenter og deres familie. I år var fællessangen aflyst, så i stedet blev ”Livstræet” og ”De smukke unge mennesker” spillet og sunget smukt på guitar af de 2 lærere på skolen, Henrik Nurup og Stina Findorf. Det var skønt, at det alligevel blev muligt at fejre de mange studenter. De seneste måneder er mange spørgsmål blevet stillet: ”Bliver vi studenter, kommer vi til eksamen, får vi en translokation og må vi køre vogn – hvad skal det hele ende med?” Heldigvis blev der mulighed for det hele, og alle blev fejret behørigt fredag i Herrestræde 11 i Slagelse.

Rektor Hanne Michelsen sagde bl.a.: ”Jeg er sikker på, at I er klar, og at I er fagligt rustet til at komme videre herfra. Og på grund af Corona-krisen, så kan jeg faktisk i år med sikkerhed også sige, at I er:

  • super fleksible
  • top omstillingsparate
  • og så er I virtuelt toptunede

 

”I skal turde drømme og gå jeres egen vej”
Rektor Hanne Michelsen fortsatte sin tale med en personlig historie, om sin farfar der ikke i begyndelsen kunne se noget i grundlæggeren af Carmen Curlers i Kalundborg, der helt fra starten valgte at gå sin egen vej. På sin hjemegn blev Arne Bybjerg Pedersen først latterliggjort for at satse på sit eget værd og sin egen idé, nemlig ”en virksomhed, der fremstillede papillotter”. Faktisk syntes farfar’en, at det grænsede til det absurd latterlige at satse på noget så usikkert. Siden kom der dog dyb respekt om manden, der grundlagde en millionforretning og fik egne privatfly. Så var der ikke flere, der lo. Dagens studenter skal også tro på eget værd og egne drømme, også selv om andre ikke gør det. Rektor fortsatte: ”Derfor vil jeg i den forbindelse nævne et citat af én af vor tids klogeste hoveder, nemlig Albert Einstein, som sagde: Livet er som at cykle. Du er nødt til at være i bevægelse for at holde balancen. Husk at være i bevægelse – både intellektuelt, men også i forhold til jeres liv. I skal turde drømme, og I skal finde modet til at gå efter jeres drømme”.

 

Filmet tale
Studierådsformand Jonas Wilsted Hansen, som også blev sommerens første student på Klar i Slagelse, holdt en lille tale – efter at have afspillet en film med hele talen, optaget i den tomme teatersal i Slagelse, hvor translokationerne plejer at blive holdt – meget symbolsk – og meget heldigt, at det var muligt at fejre årets studenter IRL, ”In Real Life”.

Jonas sluttede af med følgende gode ord: "Lær af i går, bliv bedre i dag og se dine resultater i morgen - det er mit råd til jer."

 

   

 

 

Vi er altid klar til at hjælpe dig!

Book en tid hos en af vores studievejledere og få svar på dine spørgsmål og bliv tilmeldt.