Translokation i Slagelse

NYHED
27-06-2022

Hvide huer med lyseblåt bånd og store smil prægede billedet hos HF & VUC Klar, da der blev holdt translokation for de nyudsprungne HF studenter på Slagelse Teater. Både rektor, vicerektor og elevrepræsentanter holdt taler inden beviserne blev overrakt.

 

En dag alle ser frem til

Rektor Hanne Michelsen indledte sin tale med at fortælle, at ikke bare studenterne, men også alle ansatte på VUC Klar har glædet sig til denne dag. Det er noget helt særligt at fejre de nye studenter. Hun mindede dem om at nyde øjeblikket, inden de skal videre med uddannelse eller job, og med de store og for nogen svære spørgemål ”hvem er jeg?, hvad skal jeg, og hvor er jeg på vej hen?”. Hanne Michelsen citerede i den sammenhæng Søren Kierkegaard ”Thi det store er ikke at være dette eller hint, men at være sig selv, og dette kan hvert eneste menneske når han vil”. Og hun fortsatte ”det er kloge ord – For det er ikke så vigtigt, hvad I bliver, hvilken titel eller position I får. I stedet handler det om at turde være sig selv, og stå ved det – også når det bliver svært.”

 

Rektor talte også om krigen i Europa, og om HF & VUC Klars rolle og opgaver når der kommer flygtninge og indvandrere til landet. ” Vi er en uddannelsesinstitution med studerende fra mange forskellige steder i verden. Når der sker voldsomme ting i verden, har vi ofte studerende, som har familie der er direkte berørt af hændelserne – og det har også været tilfældet i forhold til krigen i Ukraine.” I løbet af efteråret 2022 forventer HF & VUC Klar at modtage borgere fra Ukraine både på afdelingen i Slagelse og i Ringsted. Flygtningene fra Ukraine tilbydes blandt andet undervisning i engelsk, IT og samfundsfag.

 

Sang og musik – Cava og kransekage

Festbandet POPlic Service spillede flere numre undervejs, og der blev sunget med blandt studenterne.

 

Efter overrækkelsen af beviser samledes studenter, familie, venner og undervisere i skoles gård, hvor der blev serveret kransekage og Cava. Vejret viste sig fra sin bedste side, og i solens stråler blev der ønsket tillykke, fotograferet og skrevet i huer.

 

En fantastisk dag på HF & VUC Klar i Slagelse, hvor en stor flok nye HF-studenter nu er klar til at komme videre ud i verden.

 

På mandag skal studenterne ud og køre i vogn. Vi håber, at vejret også på mandag viser sig fra sin bedste side, så studenterne kan få sig en uforglemmelig dag med besøg hos familie og venner.

 

Stort tillykke og god sommer til de glade studenter og deres familier.

 

Rektor Hanne Michelsen. Foto: Jonas D. Madsen.

Vi er altid klar til at hjælpe dig!

Book en tid hos en af vores studievejledere og få svar på dine spørgsmål og bliv tilmeldt.