Translokation i Ringsted

NYHED
24-06-2022

Hvide huer med lyseblåt bånd og store smil, prægede billedet hos VUC Klar, da der blev holdt translokation for de nyudsprungne HF studenter. Både rektor, afdelingsleder, lærerrepræsentanter og elevrepræsentanter holdt taler inden beviserne blev overrakt. Eftermiddagen blev rundet af med en medarbejderrevy, der på underholdende vis, viste årets gang i klasserne.

 

En dag alle ser frem til
Rektor Hanne Michelsen indledte sin tale med at fortælle, at ikke bare studenterne, men også alle ansatte på VUC Klar har glædet sig til denne dag. Det er noget helt særligt at fejre de nye studenter. Hun mindede dem om at nyde øjeblikket, inden de skal videre med uddannelse eller job, og med de store og for nogen svære spørgemål ”hvem er jeg?, hvad skal jeg, og hvor er jeg på vej hen?”. Hanne Michelsen citerede i den sammenhæng Søren Kierkegaard ”Thi det store er ikke at være dette eller hint, men at være sig selv, og dette kan hvert eneste menneske når han vil”. Og hun fortsatte ”det er kloge ord – For det er ikke så vigtigt, hvad I bliver, hvilken titel eller position I får. I stedet handler det om at turde være sig selv, og stå ved det – også når det bliver svært.”

 

Tro på at vingerne kan bære
Blandt de mange andre talere var Mathilde, repræsentant for Q klassen. Ud over ros til lærerne og et ”godt kæmpet” for deres hjælp med at få de elever igennem, der havde det svært, kom hun med et par vise ord til sine klassekammarater. ”Voksne siger nogle gange lidt skøre ting som: - Det er vigtigt at have noget at falde tilbage på. Men hvorfor tage udgangspunkt i, at man falder? Vælg hellere at tro på, at de vinger, I har fået med både hjemmefra og her fra skolen, de kan bære. Vi har alle sammen kæmpet hver vores kamp, for at nå hertil og det kan I være megastolte af. ”

 

Lærere på slap line
Arrangementet sluttede af med årets revy, og her kunne de nybagte studenter bl.a se deres lærere, som de formentlig aldrig har set dem før – på slap line og udklædte. Der blev grinet højlydt, når lærerne viste deres version af, hvordan dagligdagen i klasserne havde være, både på teamsmøderne under nedlukningen i starten af perioden, og da de vendte tilbage til fysisk undervisning i klasserne.

 

Rektor Hanne Michelsen taler til de nyudklækkede studenter. Foto: Jonas D. Madsen

Vi er altid klar til at hjælpe dig!

Book en tid hos en af vores studievejledere og få svar på dine spørgsmål og bliv tilmeldt.