Tebrikler! – Tillykke med eksamen i tyrkisk.

NYHED
24-05-2022

Tebrikler! – Tillykke med eksamen i tyrkisk.


Det er de færeste steder, det er muligt at tage tyrkisk som valgfag på HF, men på HF & VUC Klar i Slagelse, er det netop tyrkisk, de studerende er til eksamen i lige nu. Avery er en af dem. Vi møder hende, lige som hun kommer ud fra eksamenslokalet.


Tyrkisk og tyrkiske sprog tales af mere end 100 millioner mennesker. Af disse bor ca. 84 millioner i det moderne Tyrkiet og mere end 5 millioner i Europa. Tyrkisk er altså ikke alene et nationalsprog men også et indvandrersprog, som man kan komme i berøring med i sin funktion som pædagog, sygeplejerske, lærer osv.

 

På HF & VUC Klar tilbydes tyrkisk B som valgfag, og det har Avery benyttet sig af. ”Jeg kan godt lide at lære sprog, det er fascinerende”, fortæller hun, mens hun kaster et hurtigt blik hen mod den lukkede dør indtil eksamenslokalet. For få minutter siden var det hende, der sad inde i lokalet bag den lukkede dør. Nu venter hun på, at lærerne kalder hende ind, så hun kan få sin karakter.

 

Avery fortæller, at hun har valgt tyrkisk, fordi hun godt kan lide at lære nye sprog, og som hun siger: ”man kan jo aldrig vide, hvornår man pludselig er i en situation, hvor man har brug for at kunne tyrkisk”. Hun taler engelsk flydende og har tidligere også læst spansk. Hun indrømmer dog, at hun også har valgt sproget, fordi der ikke er en skriftlig eksamen. Avery er ordblind og ikke så glad for de skriftlige eksaminer.

 

Det er en lettet pige, der kort efter igen ruller ud på gangen foran eksamenslokalet. Hun bestod! Nu venter der yderligere 4 eksaminer i bl.a. biologi, historie, psykologi og eksamensprojekt (EP), før hun om en måneds tid bliver færdig med sin HF.

 

Få mere at vide om mulighederne på VUC Klar, fx om tyrkisk, HF Esport eller Teaterlinjen på HF her.

 

 

Vi er altid klar til at hjælpe dig!

Book en tid hos en af vores studievejledere og få svar på dine spørgsmål og bliv tilmeldt.