STUK besøger HF & VUC Klar i Slagelse

NYHED
9-03-2023

Der var fint besøg på VUC Klar i Slagelse i dag, hvor direktøren for Styrelsen for Undervisning og Kvalitet (STUK) Julie Elm Vig Albertsen besøgte skolen.

 

Mødet med de studerende
Et af formålene med besøget var, at direktøren og tre fuldmægtige fra STUK skulle møde de studerende og høre mere om, hvorfor man vælger at tage sin uddannelse på VUC. Turen rundt på skolen gik bl.a. forbi en af AVU klasserne (Almen Voksen Undervisning). Klassen de besøgte på AVU bestod hovedsageligt af elever, som har dansk som andetsprog.

 

Freja Ellinor Petersen, fuldmægtig, STUK
Julie Elm Vig Albertsen, direktør for Styrelsen for Undervisning og Kvalitet
Rektor Hanne Normann Michelsen og Bestyrelsesformand Ulla Koch

 

Drømmen om SoSu, pædagogisk assistent mm
De studerende i AVU-klassen fortalte om, hvor svært det er, at lære det danske sprog. De var dog meget bevidste om, hvor vigtigt det er, hvis de skal komme videre med deres drømme. ”Vi har mange drømme”, fortæller en kvinde fra Syrien, ”men sproget er en barriere, hvis vi vil videre”. De har dog alle taget udfordringen op, og de kunne på fint dansk fortælle om deres mål og drømme. Flere af de studerende drømmer om at komme videre på ZBC og læse til SoSu assistent eller Pædagogisk assistent.

 

Samah fra AVU

 

Super imponerende
Gæsterne var meget imponerede over de studerende. Som Julie Elm Vig Albertsen sagde ”Det er super imponerende at høre, hvordan I taler det danske sprog, det må være svært at lære som voksen”. Samtidig kiggede den eneste mandlige gæst, Morten Revsgaard Jensen, fuldmægtig i STUK, rundt i lokalet og spurgte, ”hvor er alle mændene?”. Kvinderne forklarede, at deres mænd var på arbejde, for der var ikke råd til, at begge var på SU. Der er dog også mænd tilknyttet holdet.

 

Den stille og rolige vej
På turen rundt besøgte gæsterne fra STUK også HF Plus klassen, som er en klasse for unge og voksne med særlige behov. De studerende i HF Plus tager HF over 3 år. Jasmin fortalte, at det giver hende ro at være et sted, hvor hun oplever, at der er plads til alle. Sandie fortæller, hvordan hun efter en lang periode på uddannelseshjælp tog beslutningen om, at nu ville hun prøve noget andet. For Sandie er HF Plus det første skridt på vej mod en fremtid som pædagog.

 

Jasmin fra HF Plus

 

Dialog om efteruddannelse til voksne, enkeltfag og Online
Efter turen rundt i klasserne og debat med studerende fra bl.a. 2-årig HF, HF for Ordblinde, AVU og HF-enkeltfag, bestod resten af dagen i en dialog mellem repræsentanterne fra STUK og ledelsen på HF & VUC Klar. Emnerne var bl.a. efteruddannelse til voksne, Online undervisning, kvalitet og økonomi.


Forhåbentlig var direktøren og de tre fuldmægtige fra STUK endnu klogere på VUC, da de ved 14-tiden igen satte kursen mod København. Alt i alt et godt besøg og en god og imødekommende dialog på dagens møder.

 

Fotos: Jonas D. Madsen

Vi er altid klar til at hjælpe dig!

Book en tid hos en af vores studievejledere og få svar på dine spørgsmål og bliv tilmeldt.