Studenterne sprang ud i Ringsted

NYHED
23-06-2020

Første studenter fra HF & VUC Klar i Ringsted sprang ud i dag.
Stort tillykke til Adam Wiedemann, Svana Theilmann og Patrick Berg, der i dag er blevet studenter samtidig

Der blev knipset løs med kameraer og mobiltelefoner, og familierne var mødt talstærkt op for at fejre studenterne.

 

Studenter med livserfaring
Svana er faktisk født i Island og fik navnet Svanhildur Ásgeirsdóttir – ”men jeg har boet i Danmark siden jeg var 6 år”, fortæller hun, ”og det har altid været min danske drøm, at hele familien, min mand, jeg og vores 2 børn fik det samme efternavn”. Det lykkedes sidste år, hvor Svana blev gift og fik samme efternavn som sin mand. Svana skal videre på en naturvidenskabelig uddannelse, når hun er færdig med en overbygning på HF & VUC Klar’s afdeling i Slagelse, der er målrettet universitetet – Svana har endnu ikke besluttet hvilken uddannelse, hun vil søge videre på.

Patrick Berg skal arbejde det første års tid, måske med børn og unge – inden han søger ind i hæren. Tidligere har Patrick taget en idrætsuddannelse, og dermed er han rigtig rustet til en militær karriere – her er både et godt hoved og en god fysik vigtige forudsætninger for at komme i gang.

Adam ønsker at beskæftige sig med ”et eller andet med motion” – og i første omgang skal det nydes i fulde drag, at eksamen er i hus. Adams morfar, Viggo Wiedemann, var også mødt op for at fejre barnebarnet og kunne fortælle at: ”Præcis i dag er det 125 år siden, at Adams oldemor blev født på øen Lyø”, der ligger mellem Fyn og Als, ”så det er meget passende, at det lige er i dag, Adam bliver student”, fortæller den stolte morfar.

 

Festligheder både inde og ude
Det har været et turbulent forår – og derfor er glæden nok endnu større, end den plejer at være. Indtil for ganske nylig var det uklart, om vi kunne fejre studenterne den dag de ”fik hue på”, men ”det er heldigvis lykkedes”, fortæller rektor Hanne Michelsen. ”Vi har løst det på den måde, at studenterne kan fejre hue og sidste karakter i vores lyse foyer, hvor der er god plads umiddelbart efter eksamen”, fortsætter hun. ”Derefter er der mulighed for at fortsætte festlighederne på vores mange grønne arealer udenfor i det skønne solskinsvejr”.

 

Torsdag den 25. juni er der translokation på afdelingen i Slagelse, hvor studenterne fejres én klasse ad gangen. Til translokation er der stadig taler, uddeling af eksamensbeviser og dnen navnkundige revy med lærerne. Men fællessang bliver det ikke til i år, da vi ikke under sangen kan holdes 2 meters afstand mellem deltagerne.

 

 

 

Vi er altid klar til at hjælpe dig!

Book en tid hos en af vores studievejledere og få svar på dine spørgsmål og bliv tilmeldt.