Studenter fejret i Ringsted

NYHED
24-06-2021

Det har været to helt specielle år for dette års HF studenter fra Klar i Ringsted. De var kun kommet halvt igennem det første år på studiet, da Danmark lukkede ned første gang. Herefter har der kun været fysisk undervisning i kortere perioder, og resten har været virtuelt. Alligevel er det smilende studenter, der er så klar til at komme ud og fejre eksamen. Og de skal ikke bare fejre deres eksamen – de skal fejre den SAMMEN.

 

Det smukkeste budskab

Efter en kort velkomst af afdelingsleder Lene Lund, indledte sangeren Olivia arrangementet akompagneret af pianisten Ahrent. Olivia sang med den smukkeste stemme om at turde lege i livstræets krone, og det er lige præcis det, de nybagte studenter skal turde nu. De skal ud og føle, at livet er stort.

Dette hænger fint sammen med nogle af rektor Hanne Michelsens gode råd til studenterne:

”I, vil som alle andre, møde udfordringer og forhindringer på jeres vej. Jeg håber, og jeg tror, at I vil have både modet og kræfterne til at komme i mål med jeres drømme. I skal tro på det. I skal finde modet til at gå efter jeres drømme.”

”Tro på jer selv - vi tror på jer – og husk, at de ting I bør gøre – det er de ting, som I vil fortryde, hvis I ikke gør.” Afsluttede rektor Hanne Michelsen.

 

Vi hjalp hinanden igennem

Både talen fra lærerne og fra elev-repræsentanten bar præg af, at det har været en speciel tid. Knap havde de studerende lært hinanden at kende, før vi gik over til virtuel undervisning. Som den ene lærer konstaterede, med et glimt i øjet, var det lidt som at lege ”ånden i glasset” (eller ”ånden i klassen”) …”Er du der Makus? Hvis du er der, så giv et tegn i chatten”.

Selvom mange var udfordret af den nye virtuelle hverdag, så var der blandt både de studerende og underviserne enighed om, at alle var kommet i mål ved fælles hjælp og på grund af et godt sammenhold. Rektor opfordrede også de studerende til, at gøre en indsats for at holde fast i de venner og relationer, som er er opstået under tiden på HF & VUC Klar. ”I er stærke hver især, men sammen er I stærkest”.

Torsdag eftermiddag drog de nye studenter ud i verden for at fejre deres eksamen. De var alle glade for, at eksamen var i hus, men de var aller mest glade for, at kunne fejre eksamen sammen - og ikke hver for sig.

 

   

   

   

Vi er altid klar til at hjælpe dig!

Book en tid hos en af vores studievejledere og få svar på dine spørgsmål og bliv tilmeldt.