Plastik - et globalt miljøproblem

NYHED
30-09-2020

Hvorfor er plastik blevet et globalt miljøproblem?

Dette var overskriften på det projekt mange studerende på HF & VUC Klar har deltaget i. Deltagere var studerende i fagene kemi, biologi eller geografi på HF, og de deltog i et tværfagligt projekt om plastik.

Plastikprojektet er en del af EU Kompetencetilpasning - et samarbejdsprojekt mellem Professionshøjskolen Absalon og Zealand, Sjællands Erhvervsakademi samt de 4 VUC’er i region Sjælland. Projektet er EU-finansieret med det formål at få flere unge til at vælge en naturvidenskabelig uddannelse.

Det lokale plastikprojekt på HF & VUC Klar har som delmål at inspirere de studerende til at arbejde med naturvidenskab. De skal løse en konkret og virkelighedsnær problemstilling vha. praktisk feltarbejde, forsøg i laboratoriet og brug af teoretisk viden. Arbejdet i projektet har således bestået af både teoretiske undersøgelser og felt- og laboratorie-arbejde.

”Projektet har fået mig til at tænke”
Evalueringen fra projektet viste, at de studerende både er blevet mere bevidste om plastik og de effekter, det har på mennesker, dyr og natur: ”Det er et større problem, end jeg regnede med”, og projektet ”har fået mig til at tænke over, hvordan jeg skal håndtere mit affald” og ”fået mig til at tænke på, hvad der sker rundt i verden” var bare nogle af de erfaringer, de studerende tog med sig fra projektet. Flere blev også skarpe på, at det affald, vi selv smider, kan skade dyr, på mange måder. De studerende skulle fx skære fisk op for at undersøge, om der var plastik i maven på dyrene. Der skulle samles affald for at få et overblik over, hvor meget der bliver smidt i naturen.

Vi er altid klar til at hjælpe dig!

Book en tid hos en af vores studievejledere og få svar på dine spørgsmål og bliv tilmeldt.