Mira blev den første student fra HF for Ordblinde

NYHED
20-06-2023

Det var et helt særligt øjeblik da Mira trådte ud af eksamenslokalet som student og intet mindre end den allerførste fra HF for Ordblinde-linjen. Hendes sejr har vakt stor opmærksomhed, da journalister fra både TV2 Øst og Sjællandske Nyheder var til stede for at dokumentere hendes rejse fra eksamen til det øjeblik, hvor hun fejrede sin studentereksamen ved at iføre sig den flotte blå studenterhue.

 

Skolen skal være et inkluderende miljø for studerende med udfordringer

Som en institution dedikeret til at tilbyde uddannelse til alle, er HF & VUC Klar fast besluttet på at skabe et inkluderende og støttende miljø for elever med forskellige udfordringer, herunder ordblindhed. Miras præstation er et levende bevis på, at hårdt arbejde og dedikation kan føre til succes, selv når man står over for udfordringer.

 

Mediedækningen af Mira

TV2 Øst og Sjællandske Journalister fulgte Mira tæt igennem eksamensdagen og fejringen af hendes vellykkede gennemførelse af HF-uddannelsen. Disse medier har bidraget til at dele hendes inspirerende historie med offentligheden og fremhæve betydningen af inklusion og støtte i uddannelsessystemet.

 

En inspiration for andre

Mira's bedrift er et symbol på, at uanset hvilke udfordringer man står over for, er det muligt at overvinde dem med rette støtte og dedikation. HF & VUC Klar er stolte over at have kunnet tilbyde en inkluderende og tilpasset læringsmulighed som HF for Ordblinde-linjen, der har gjort det muligt for Mira og mange andre studerende at opnå deres fulde potentiale. Ved at bringe Miras historie frem i lyset håber vi at inspirere andre ordblinde studerende og give dem modet til at forfølge deres uddannelsesmål.

 

Se TV2 Øst indslaget om Mira.

 

Læs artiklen fra Sjællandske Nyheder.

 

HF for Ordblinde

  • Ordblinde kan tage HF-uddannelsen over 3 år
  • Længere tid til både skriftlig eksamen og til forberedelse til mundtlig eksamen
  • Hjælpemidler og strategier, som gør livet som ordblind lidt lettere

Læs mere om uddannelsen her

 

Mira får huen på. Foto: Jonas D. Madsen

Vi er altid klar til at hjælpe dig!

Book en tid hos en af vores studievejledere og få svar på dine spørgsmål og bliv tilmeldt.