HF Plus klassen kom sikkert i mål

NYHED
21-06-2023

For nogen er det mere udfordrende at tage en gymnasial uddannelse end for andre, og det er der plads til på HF & VUC Klar. HF Plus klassen, for studerende med særlige behov, har netop afsluttet deres uddannelse, udviklet sig menneskeligt og er på vej mod nye mål.

 

Årets første HF Plus student

Årets første student fra HF Plus i Slagelse blev 25 årige Kristian Jeppesen, der kommer fra Slagelse. Han var oppe i historie og fik et flot 7 tal i emnet magt og medbestemmelse. ”Jeg er glad” fortæller han, umiddelbart efter han var kommet ud af eksamenslokalet og havde fået overrakt en buket blomster af rektor Hanne Michelsen. For Kristian er det en lettelse at han kom igennem det, alligevel skal det ikke fejres særlig meget. ”Jeg går ikke rigtig op i den slags” tilføjer han.

 

Hvorfor HF Plus

Kristian startede på HF Plus, fordi han gerne ville have et eller andet at lave. Vejlederen på HF og VUC Klar kunne se at han var i gang med et forløb og foreslog derfor HF Plus, der er for unge med særlige behov. Der kunne Kristian få ro til at gøre sit forløb færdigt, men samtidig komme i gang med en uddannelse, uden at skulle vente yderligere. På en HF Plus kan de studerende tage HF’en over tre år i stedet for to. Det giver den ro der skal til, for at få styr på  de særlige udfordringer og uddannelse samtidigt. ”Det var en rar ting for mig i hvert tilfælde” siger Kristian.

 

Nu er døren åben til pædagogstudiet

Kristian er glad for at HF’en er i hus, og nu er næst skridt pædagogstudiet på Absalon i Slagelse. Det glæder han sig meget til.

 

Et godt råd med på vejen

Inden Kristian går videre i dagen program, har han lige et godt råd med på vejen, til andre i hans situation:

”Hvis der er andre, der står med en diagnose, så start op på HF Plus. Det første år går du stort set kun i din egen klasse, alt efter hvad du dealer med kan du stille og roligt vænne dig til at være en del af samfundet igen, og ikke bare hoppe i vandet på den dybe ende med det samme.”

 

Om HF Plus

Dette undervisningstilbud har med succes rettet sig mod studerende med forskellige diagnoser, f.eks. autisme, angst og ADHD. De har fundet sig til rette i et særligt klassefællesskab, udviklet sig fagligt og menneskeligt, og de er nu klar til at tage flere store skridt i livet.

 

 

Kristian sammen med Rektor Hanne Michelsen. Foto: Birgitte Dalsgaard 

 

Yderligere information:
Rektor Hanne Michelsen, mail hnm@vucklar.dk og tlf. 2011 3409

 

Fotos:
HF & VUC Klar

Billeder er til fri afbenyttelse.

Vi er altid klar til at hjælpe dig!

Book en tid hos en af vores studievejledere og få svar på dine spørgsmål og bliv tilmeldt.