HF på VUC løser en vigtig uddannelsespolitisk opgave
AE-Rådet har for Danske HF & VUC og Gymnasieskolernes Lærerforening lavet en analyse af, hvordan studerende på HF klarer sig.
De klarer sig rigtig godt. Og lige så vigtigt – HF på VUC kan ikke undværes til denne samfundsopgave.
Nedenfor ses indledningen til rapporten, der kan læses i sin helhed; https://www.ae.dk/analyser/hf-uddannelserne-paa-vuc-loeser-en-vigtig-uddannelsespolitisk-opgave
”HF-uddannelserne på VUC bliver i høj grad benyttet af personer, der ellers har svært ved at få en ungdomsuddannelse. HF-kursister kommer oftere fra ufaglærte hjem og mange har tidligere afbrudt en ungdomsuddannelse. Efter HF er ni ud af ti i gang med en ordinær uddannelse eller i beskæftigelse. Det er en god investering at hjælpe unge i gang med en uddannelse og ind på arbejdsmarkedet.
Analysens hovedkonklusioner
- HF-kursisterne har i højere grad end en gennemsnitlig ungdomsårgang ufaglærte forældre, lavere karakterer i dansk og matematik fra grundskolen, og mange har tidligere påbegyndt en anden ungdomsuddannelse, men er faldet fra.
- 2 år efter afsluttet HF-uddannelse fra VUC er ni ud af ti i beskæftigelse eller i gang med en ordinær uddannelse – særligt på uddannelser til pædagog, folkeskolelærer, sygeplejerske og socialrådgiver.
- Blandt kursister, der starter på en HF-uddannelse, modtog 12 procent uddannelseshjælp eller kontanthjælp året før. Blandt kursister, der har gennemført en HF-uddannelse, modtog 5 procent kontanthjælp eller uddannelseshjælp 2 år efter.
- De offentlige finanser forbedres med cirka 200.000 kr. om året, når man løfter en ung kontanthjælpsmodtager uden uddannelse til beskæftigelse gennem en faglært uddannelse eller en professionsbacheloruddannelse.