Førsteårsstuderende sætter plastik på dagsordenen

NYHED
14-10-2022

Plast kan være et praktisk materiale, men hvordan påvirker det vores sundhed og miljøet? Det var emnet for R22Q og R22Ps temadag, hvor udviklingskonsulent Henrik Wejdling kom for at fortælle om, hvordan de håndterer plastik hos AffaldPlus, det fælleskommunale affaldsselskab.

 

Forud for temadagen har klasserne været ude for at samle affald og besøgt dagligvarebutikker for se, hvor udbredt plast er. Det kan dog være svært at forestille sig, hvad der sker med plasten efter det sorteres den i en af vores - efterhånden mange - skraldespande. Oplægget giver de studerende en bedre forståelse af, hvordan plastik faktisk håndteres af affaldsselskaberne.

 

Henriks besøg er derfor et springbræt til at begribe det globale plastproblem. De to klasser skal nu undersøge fordele og ulemper ved plastik. Det kan være et fantastisk materiale, som påpeget af deres underviser Astrid Christensen. Men den mikroplast, der kommer fra nedbrydning af plast, findes nu i dyr og andre steder, hvor det ikke burde være.

 

En temadag som denne giver studerende mulighed for at se på problemstillinger udenfor deres sædvanlige pensum. Astrid fortæller, at ”formålet er at inspirerer en interesse i naturvidenskabelige fag og måske også i en naturvidenskabelig uddannelse”. Hun fremhæver også, at det, de naturvidenskabelige fag er rigtig gode til, er at finde de rigtige løsninger på samfundskritiske problemer.

 

Nu er de to førsteårsklasser klædt på til at lave deres egne undersøgelser af plast og plasttyper. De skal bl.a. se om de kan finde mikroplast i blåmuslinger og kosmetikprodukter.

 

Vi er altid klar til at hjælpe dig!

Book en tid hos en af vores studievejledere og få svar på dine spørgsmål og bliv tilmeldt.