Første HF student fra VUC Klar i Slagelse

NYHED
15-06-2022

Første HF student fra VUC Klar i Slagelse


Stephanie Birkeloe er årets første HF enkeltfags-student fra HF & VUC Klar i Slagelse.

"Jeg er glad for at det er overstået, men det var det hele værd", siger Stephanie, mens hun holder fast om de mange blomster i blå/hvide nuancer, hun netop har fået. Kort før var hun kommet ud af lokalet på 1. sal, hvor hun var til den sidste eksamen på HF Enkeltfag. Det drejede sig om Eksamensprojektet, hvor Stephanie havde valgt at skrive om de sortes kamp i USA. "Eksamen gik godt, jeg har meget eksamensangst, så jeg er glad for at det er overstået, men det gik faktisk overraskende godt" fortæller hun.


Det kom bag på hende, at der stod en masse mennesker udenfor lokalet, både lærere der har fulgt hende gennem studiet og en veninde ventede, sammen med VUC Klars fotograf og rektor Hanne Michelsen, der traditionen tro, overrækker en fin buket, til den første student på hver afdeling.


Stephanie har valgt at læse HF Enkeltfag på HF & VUC Klar i Slagelse, for som hun siger "Jeg bor her i Slagelse, så er det jo oplagt!". Hun valgte at læse HF, fordi hun ville stå der, med huen på, efter den sidste eksamen og føle sig så sej, fordi hun gjorde det og fordi det skulle give hende en succesoplevelse. Det var tydeligt at se på smilet, at den succesoplevelse og den glæde ved at have gennemført og fået hue på, var opnået.


Det var lillesøster Aya, der fik æren af at sætte huen på hovedet af Stephanie og hun kunne næsten nå. Mange andre familiemedlemmer og venner havde samlet sig foran skolens hovedindgang, for at ønske tillykke.


Lige nu skal Stephanie hjem og slappe af, og fejre huen med kage og senere et glas vin eller to med veninden. Men drømmen venter forude. Planen er at finde et job i Grækenland og så flytte derned. På spørgsmålet om, hvad hendes drøm er, svarer hun med et stort smil "at være glad". En plan om at flytte til Grækenland, lyder som et godt skridt på vejen mod den drøm.


Som en sidste bemærkning, inden Stephanie fortsætter med fejringen vil hun gerne give rosen videre til lærerne på skolen. "De er rigtig gode, og de viser meget forståelse undervejs" siger hun, og fortsætter "De skal helt klart have noget ros og fremhæves".

 

HF enkeltfag - springbræt til videre uddannelse
Stephanie har valgt at læse HF på enkeltfag.


Hf enkeltfag er for dig, der:
• mangler et eller flere fag for at komme videre på din drømmeuddannelse
• vil læse en hel hf, men gøre det i dit eget tempo.
• vil læse ét eller flere fag samtidig
• vil afslutte en gymnasial uddannelse

 

Vi er altid klar til at hjælpe dig!

Book en tid hos en af vores studievejledere og få svar på dine spørgsmål og bliv tilmeldt.