Første HF student fra VUC Klar i Korsør

NYHED
22-06-2022


Line Sørensen blev årets første student fra HF & VUC Klar i Korsør. Hun var oppe i psykologi og det er også der, hendes store interesse er.


Eksamen
”Det gik godt, jeg fik 10, så jeg er meget tilfreds” fortæller en glad Line, kort efter hun har sidder til eksamen i psykologi på B-niveau på Klar i Korsør. Emnet var social psykologi og nærmere bestemt skulle hun forklare emnet gruppepres. Line skal videre efter sommerferien på en humanistisk bachelor, derefter er det planen at læse den toårige kandidat i psykologi på RUC.

 

Hvorfor HF?
Line valgte at læse HF på VUC Klar i Korsør, fordi hun havde brug for en studentereksamen og på det tidspunkt boede hun i Korsør. Selvom hun flyttede væk fra byen, valgte hun at fortsætte på skolen, fordi hun havde nogle gode venner der, fordi hun godt kunne lide at skolen ikke var så stor og at klasserne ikke var sprængfyldte.


Line fremhæver også fordelen ved forskelligheden blandt de studerende på HF. ”Det fede er at vi er så forskellige, vi mødes om at vi har oplevet andre ting. Vi har så forskellige erfaringer med os. Jeg har fx være sjakbajs og arbejdet med jord og beton. Det er jo ret langt fra det jeg gerne vil nu, men det gør bare noget, at vi kommer med forskellig livserfaring” fortæller Line og tilføjer, ”de fleste af os har jo også børn og det er sjældent at der er nogle i klassen på 18 år”.

 

Følger drømmen
For Line er studenterhuen og eksamen første skridt på vejen mod hendes drøm om at forske i psykologi. Efter kandidaten i Psykologi kunne hun godt tænke sig at arbejde endnu videre og forske i samfundsvidenskabelig psykologi. Drømmen er også på et tidspunkt, at skrive en bog indenfor psykologi. Hun vil gerne tale med en masse forskellige mennesker, der har oplevet alle mulige forskellige ting, og skrive om det ud fra et social psykologisk synspunkt. ”Jeg har også selv haft en svær oplevelse, da jeg mistede min bedste kammerat for et år siden, men det er så vigtigt at tale om det” fortæller hun.

 

Det er en festdag
Nu kan Line for en stund, lægge det faglige væk og bruge tiden med familie og venner. Huen skal fejres med grill hygge og til weekenden en studenterfest, som hun kan kombinere med sin datters 4 års fødselsdag – ”for dét skal jo også fejres” som hun siger. På interviewerens sidste spørgsmål ”er der noget særligt du vil fremhæve” svarer Line efter en kort pause ”det er f….. fedt!”.

 

HF enkeltfag - springbræt til videre uddannelse
Line har valgt at læse HF på enkeltfag.
Hf enkeltfag er for dig, der:
• mangler et eller flere fag for at komme videre på din drømmeuddannelse
• vil læse en hel hf, men gøre det i dit eget tempo.
• vil læse ét eller flere fag samtidig
• vil afslutte en gymnasial uddannelse

 

Line Luther Sørensen og Korsørs afdelingsleder Käte Hede Jensen. Foto: Jonas D. Madsen. 

 

 

 

Vi er altid klar til at hjælpe dig!

Book en tid hos en af vores studievejledere og få svar på dine spørgsmål og bliv tilmeldt.