Første HF-student fra Klar i Slagelse

NYHED
23-06-2020

Det blev Jonas Wilsted Hansen, der som den første sluttede af med karakteren 12 i faget engelsk på B-niveau. Jonas har været formand for Studierådet i Slagelse og medlem af HF & VUC Klar’s bestyrelse. Det er således en aktiv og målrettet herre, der nu afslutter sin HF

Jonas er 26 år og hastigt på vej videre til udlandet, ”jeg rejser til England til september og starter på Nottingham Trent University, hvor jeg skal læse International Lov”, indleder Jonas vores lille samtale.
For der er ingen tid at spilde, når man tager sin gymnasiale uddannelse i midt-20’erne. ”Efter adskillige år på arbejdsmarkedet, hvor jeg var sikker på at jeg skulle en helt anden karrierevej end, hvor jeg er nu, valgte jeg til slut at omlægge mit liv ved at starte på en gymnasial uddannelse”, fortæller Jonas. At valget lige faldt på VUC Klar i Slagelse var et spørgsmål om geografi – tæt på Jonas’s bopæl, som det er.

 

VUC åbner nye døre
Dermed er Jonas prototypen på en ung mand, der beslutter, at han vil noget andet med sit liv – i forhold til dét, han lige troede, da han lige var færdig med grundskolen. ”At tage en HF er både udfordrende og spændende på både akademisk niveau og personligt niveau. Min klasse er mangfoldig, og jeg har mødt mennesker fra miljøer, som jeg normalt ikke ville møde. Det har skabt nye venskaber, som har hjulpet mig igennem studierne, og jeg er sikker på, det vil hjælpe mig i fremtiden”, erklærer Jonas. På HF på VUC kan man sige, at én af grundværdierne er ”Her er plads til alle”. Det er en værdi, der er tydelig alle steder; blandt ledelse, lærere og ud til os studerende. ”Jeg oplever, at selve sætningen i sig selv er god, men når den udfoldes effektivt som her, så gør det blot oplevelsen at gå her større”, fortæller Jonas.

 

Et godt råd til kommende studerende
Jonas vil gerne give lidt af sin livserfaring videre, og han siger: ”Lær af i går, så du bliver bedre i dag. Stræb altid på at blive den bedste version af dig selv, og stil dig aldrig 100% tilfreds, for du kan altid blive bedre og klogere”.

 

Vi er altid klar til at hjælpe dig!

Book en tid hos en af vores studievejledere og få svar på dine spørgsmål og bliv tilmeldt.