De første studenter i 2024 springer ud

NYHED
12-01-2024

Der springer nye studenter ud gennem hele året – også i januar måned.

 

Fredag den 12. januar 2024 blev Kira Dejligbjerg og Anne Krosby Wiese studenter på HF & VUC Klar. Som sidste fag er de til eksamen i psykologi, og de kom begge igennem med topkarakterer.

 

Stort tillykke til de to studenter.

 

Både Kira og Anne er eksempler på unge mennesker, som har fulgt en alternativ vej i uddannelsessystemet. De fleste unge følger den slagne vej fra folkeskole – til ungdomsuddannelse – til videre uddannelse – og til job og karriere.

 

Men en del unge går andre veje. For disse unge er det uddannelsesvejen der må indrette sig. Uddannelsesvejen må indrette sig efter mennesket og efter livets genvordigheder.

 

De år, som mange unge bruger på en ungdomsuddannelse, brugte Kira på at bryde ud af Jehovas Vidner. Det var en hård kamp, og det tog en del år, før Kira fik fodfæste i en helt ny og anderledes verden. I dag er Kira kommet godt videre, og Kira har endda overskud til at gøre en indsats for andre unge i samme situation. Kira har fortalt om bruddet med Jehovas vidner både på TV2 og i en podcast. Kira er også en del af kampagnen ”Træd frem i lyset”, som har til formål at hjælpe unge, som forlader sekter.

 

Kira iført sin studenterhue. Foto af Jonas D. Madsen

 

For Kira har bruddet med Jehovas Vidner været en hård kamp, men hun er kommet godt videre. Fredag fik Kira studenterhue på, og Kira glæder sig til at læse videre til grafisk designer.

 

Anne var som ung ikke helt afklaret om, hvilken uddannelse hun ønskede. Anne har flere uafsluttede uddannelsesforløb bag sig. I dag driver Anne egen virksomhed, hun har 3 børn, og nu er hun også - 35 år gammel – blevet student på HF & VUC Klar. Anne drømmer om at blive revisor, og hun søger en trainee-stilling i et revisionsselskab.

 

Anne sammen med sin psykologiunderviser Charlotte. Foto Jonas D. Madsen

 

Både Anne og Kira har nydt godt af HF-enkeltfag, som gør det muligt at tage en gymnasial uddannelse senere i livet – også selvom man har børn, er i beskæftigelse eller driver egen virksomhed.

 

På HF & VUC Klar er det muligt at følge HF-enkeltfag både som Online-undervisning eller ved fysisk fremmøde. Anne og Kira har begge taget en fuld HF, og de har sammensat deres forløb både af undervisning ved fremmøde og online.

 

Mange voksne vælger at tage uddannelsespakker, hvor de ikke tager en fuld HF men kun de 4 fag, som er tilstrækkeligt for at komme videre på f.eks. sygeplejerskestudiet, læreruddannelsen, pædagoguddannelsen m.m.

 

Det er aldrig for sent at komme i mål med en uddannelse, og på HF & VUC Klar har vi mulighed for at sammensætte et fleksibelt tilbud, som passer til den enkelte.

 

Lyder HF enkeltfag som noget for dig? Læs mere om uddannelsen her.

Vi er altid klar til at hjælpe dig!

Book en tid hos en af vores studievejledere og få svar på dine spørgsmål og bliv tilmeldt.