Billedkunst på HF

NYHED
14-01-2020

På Klar i Ringsted har et helt hold arbejdet med temaet ”Menneskekroppen i kunsten”. Efter et yderst inspirerende besøg i udstillingen ”Ung Dansk Kunst, Samfundsprognoser” på Kunstmuseet Arken har eleverne udviklet egen installationskunst.

De studerende på Billedkunst C, på Klar i Ringsted har efter et besøg på kunstmuseet ”Arken” i Ishøj, hvor de så særudstillingen ”Ung Dansk Kunst, Samfundsprognoser” arbejdet videre med deres egne kunstprojekter. Inspirationen fra museumsbesøget har ført til medrivende og tankevækkende installationer.

 

Menneskekroppen – kan kroppen danne mode?
Kunsthistoriker og underviser i billedkunst på HF på Klar i Ringsted Andreas Spinner Nielsen gav de studerende følgende opgave:
At skabe en kunstinstallation der handler om menneskekroppen og præsentere den i model.

De studerende kastede sig ud i den spændende og svære kunstneriske proces uden forbehold.

 

Kunstinstallation – hvad er det?
De begyndte med spørgsmålet ”hvad er en kunstinstallation?”

Hvad sker der fx med nærkontakten, når vi berører et andet menneske med en tynd gummihandske imellem os? Det er spørgsmålet i en af de studerendes installation, hvor beskueren selv bliver en del af værket, når han eller hun skal iføre sig gummihandsker og møde en andens hånd. Ideen er at udvide installationen, så gummifladen dækker en hel døråbning eller væg.

I en anden installation konfronteres den besøgende med store fotos af mere eller mindre afklædte mennesker med vidt forskellige kroppe. Netop vores nutidige kropskultur blev tema for mange af installationerne. Hvordan vi opfatter menneskekroppen har altid været aktuelt, og de studerende havde på forhånd været igennem kunsthistoriske perioder fra Antikkens Grækenland, Middelalder, renæssance, barok og nyere tid og har fået en stor viden om, hvordan menneskekroppen er blevet skildret, og hvilket syn mennesker har haft på kroppen igennem tiden.

 

Når man skal skabe en installation er det vigtigt at tænke rumligt, æstetisk og relationelt. De besøgende oplever installationen ved at træde ind i og bevæge sig rundt i rummet og bruge forskellige sanser. De afsluttede med at omdanne egne ideer til en færdig modelinstallation, hvor deres personlige stil kom til udtryk. ”Meget flot arbejde”, som den stolte underviser fortæller. Så flot, at Klar’s egen fotograf fik til opgave at forevige projekterne, til inspiration for kommende studerende i billedkunst.

De studerende lykkedes smukt med projekterne og kom rigtig godt igennem processen - der var stor tilfredshed med resultaterne hos både de studerende og underviser.

Og behøver vi at nævne, at de klarede sig rigtig godt til den netop overståede eksamen?

 

 

 

Vi er altid klar til at hjælpe dig!

Book en tid hos en af vores studievejledere og få svar på dine spørgsmål og bliv tilmeldt.