Årets første student fra HF & VUC Klar i Slagelse

NYHED
5-01-2023

Kristoffer Sørensen er årets første HF enkeltfags-student fra HF & VUC Klar i Slagelse.

 

10 år senere…
Kristoffer, der lige er fyldt 30 år, startede egentlig sin HF op for 10 år siden, men dengang fik han kun gjort halvdelen færdigt. ”Jeg kunne godt mærke at det ikke lige var mig dengang, og jeg fik også en masse dårlige karakterer” fortæller Kristoffer. ”Jeg havde brug for lige at finde mig selv” fortsætter han. Derfor stoppede Kristoffer sin HF og gik i Hæren. Han havde to udsendelser og 6 rigtig gode år i militæret, inden han igen begyndte at tænke i videreuddannelse. ”Jeg kunne mærke, at det var tid til at blive voksen, og VUC gav mig muligheden for at komme videre. Det er jeg meget taknemmelig for” fortæller han.

 

HF dengang og nu
Da Kristoffer efter mange år vendte tilbage til sin HF, tog han alle de naturvidenskabelige fag, han ikke havde fået taget i første omgang. Han fik også mulighed for at tage sin SSO (Større Skriftlig Opgave) igen, da han var meget utilfreds med sin karakter fra for 10 år siden. Dengang var karaktererne virkelig dårlige, men der er tydeligvis sket noget med den unge mand, for nu er det primært 10 og 12-taller, der står på papiret.

 

HF Online
Kristoffer valgte at tage det sidste fag han manglede (psykologi) som online-undervisning. ”Jeg var nødt til at arbejde fuld tid, så Online var den eneste måde, jeg kunne få det til at hænge sammen på” fortæller Kristoffer. Han forklarer, at det kræver mere selvdisciplin, men han er glad for muligheden for at arbejde og læse samtidig. Han fortæller også, at det var lidt spøjst at møde op til eksamen og skulle vise ID, fordi han ikke havde set læreren før.


Næste skridt er at blive klar til videre studier
Nu, hvor Kristoffer er blevet færdig som HF student, er næste skridt en overbygning med udvalgte fag, der gør ham klar til jurastudiet. Det starter han på i februar og så skulle han være klar til at åbne de store lovbøger på jurastudiet fra studiestart efter sommerferien.


HF enkeltfag - springbræt til videre uddannelse

Kristoffer valgte at læse HF på enkeltfag.


Hf enkeltfag er for dig, der:
• mangler et eller flere fag for at komme videre på din drømmeuddannelse
• vil læse en hel HF, men gøre det i dit eget tempo.
• vil læse ét eller flere fag samtidig
• vil afslutte en gymnasial uddannelse
Mange af HF enkeltfagene kan tages som Online fag, det gør det muligt fx at arbejde fuld tid, at kombinere elite sport eller andre tidskrævende aktiviteter med studierne.

 

 

Fotos:
Kristoffer Sørensen alene og sammen med Rektor Hanne Michelsen
Pressemeddelelse 5. januar 2023
Fotos: HF & VUC Klar
Billederne er til fri afbenyttelse.
Yderligere information: Rektor Hanne Michelsen, mail hnm@vucklar.dk og tlf. 2011 3409

Vi er altid klar til at hjælpe dig!

Book en tid hos en af vores studievejledere og få svar på dine spørgsmål og bliv tilmeldt.