2-årig HF student fra Klar Slagelse

NYHED
21-06-2021

Årets første HF student fra VUC Klar i Slagelse er nu klar til socialrådgiveruddannelsen på Absalon.

For Christine Schmidt Hansen føles det ekstra fantastisk at stå med huen på efter en veloverstået eksamen på HF og VUC Klar i Slagelse. Det har ikke været let, for Christine har ofte kæmpet lidt med selvtilliden. Nu har hun vist os alle, at selvom det kan være hårdt, så kan det lykkes, når man griber udfordringen med en positiv indstilling.

  

En målrettet pige

For Christine var det et naturligt valg at fortsætte på HF efter 9-10 klasse. HF & VUC Klar var et godt lokalt tilbud i Slagelse. Christine har været glad for at gå på skolen, og hun har været glad for lærerne. Lærerne har også været glade for Christine, som har haft et fravær på 0%, og som har arbejdet hårdt og målrettet med tingene. ”Christine har virkelig formået at sætte sig et mål og gå efter det”, siger en af underviserne.

 

”Det har været en hård kamp, men motivationen var der, for jeg ville så gerne bevise overfor mig selv, at jeg godt kunne klare en hård uddannelse” fortæller Christine.

 

”Jeg har udviklet mig rigtig meget på de to år på HF & VUC Klar, og lærerne har været en god støtte for mig. Jeg har kæmpet mig igennem, og nu kan jeg sætte HF-huen på hovedet.

 

 

Solen brød frem

Christine var meget nervøs inden den afsluttende eksamen i Dansk, hvor hun trak emnet ”reportage”. ”Jeg er ikke så god til eksamen” sagde hun umiddelbart efter, at hun var kommet ud af eksamenslokalet, ”men censor var sød”. Det var en lettet pige, der kunne gå hen til vennerne fra skolen. Vennerne stod klar med lykønskninger og et stort gruppegram. Vennerne havde taget sig tid til at komme og ønske tillykke til Christine, selvom de selv skulle til eksamen senere på dagen eller dagen efter. Ud over vennerne blev Christine også mødt af Rektor Hanne Michelsen, som stod klar med en buket blomster, og af familien som stod klar udenfor skolen.

 

Tanken om at få huen på og mødes med familien ledte hurtigt Christine og vennerne udenfor, hvor familien og kæresten ventede spændt. Det var egentlig gråvejr, men lige som kæresten giver Christine huen på, kæmper solens stråler sig igennem skyerne og strålerne rammer den glade pige. Det var svært at holde tårerne tilbage for Christines mor, ”jeg er pavestolt” fortæller hun. ”Christine har skullet kæmpe for det, så jeg er så glad for, at hun har formået at kæmpe sig i mål”, siger en stolt mor.”

 

Vil gerne hjælpe andre

Nu, hvor huen er kommet på, skal Christine fejre sammen med familie og venner. Efter sommeren håber hun på at komme ind på socialrådgiveruddannelsen på Absalon i Slagelse. Christine vil gerne vil være socialrådgiver og hjælpe andre. Christine er spændt på, om hun kommer ind på uddannelsen – og hun vil helst ind på Absalons flotte nye afdeling i Slagelse.

 

Et godt råd til andre

Det er kæmpe stort for Christine at stå med huen på - klar til at komme videre i livet. Hun har da også et godt råd til andre, som måske skal kæmpe lidt for tingene: ”Husk altid på lige meget hvad der påvirker dig som menneske, så grib altid udfordringen med en positiv indstilling. Man kan som regel meget mere, end man selv tror. Tro på dig selv, lige meget hvad andre siger”. Christine har heldigvis lyttet til sit eget råd og kan være stolt af, hvor langt hun allerede er kommet i livet.  

Christina, student  

Vi er altid klar til at hjælpe dig!

Book en tid hos en af vores studievejledere og få svar på dine spørgsmål og bliv tilmeldt.