Linda

”Mor” og problemknuser – nu student
Linda Jørgensen, 43 år, er netop blevet student fra den 2-årige HF i Slagelse. Inden Linda begyndte på VUC arbejdede hun i mange år inden for rengøringsbranchen. Men slidgigt i hænderne fik hende til at stoppe og tænke over ”nye veje” i livet.

 

Linda har altid været ”hende man kunne komme til”, hvis man havde noget, man gerne ville snakke om. Det har været med til at vise karrierevejen frem. Hun vil nemlig gerne læse til pædagog og gerne med speciale i udsatte unge og deres familier. Linda er vant til lidt af hvert og har også været ”moren” i klassen. Ikke kun på grund af sin alder, men fordi hun har lagt øre til, når der har været problemer, der skulle løses. Hun har kunne sige fra over for klassekammeraterne, når undervisningen blev forstyrret. Linda har selv 2 børn, men efter at have gået på VUC har hun fået flere ”børn”. ”Jeg holder af dem, som var de mine egne. Jeg var rigtig stolt af dem, da de fik deres huer på, for jeg ved hvor meget, de har kæmpet for den”.


Uddannelsesmålet pædagog
Vejen til pædagoguddannelsen har været lang. Da det var mange år siden, Linda sidst havde gået i skole, valgte hun at tage 10. klasse på VUC, inden hun skulle begynde på den 2-årige HF. Faktisk gik Linda også på VUC tilbage i 1997, hvor hun tog 9. klasse. ”Det har været hårdt at tage en HF på 2 år, man kommer ikke sovende til det” fortæller Linda, men faktisk har det gjort lektiehjælpen med børnene derhjemme nemmere. ”Jeg har altid haft svært ved matematikken, men nu kan jeg hjælpe min datter med hendes lektier”. Linda synes sammenholdet i klassen har været rigtig godt, måske pga. aldersspredningen, og de har bakket hinanden op i deres eksamener og været der for hinanden, når de kom ud. Det lyser ud af Linda, at hun har stort overskud og gerne vil hjælpe andre. En livsgave, hun kan tage med i sin kommende uddannelse til pædagog.