Slagelse Talent og Elite

Slagelse Talent & Elite samarbejder med HF & VUC Klar, det betyder at uddannelsesinstitutionen er en del af kommunens Team Danmark-samarbejde.

Unge på HF & VUC Klar får nu mulighed for at blive en del af Slagelse Talent & Elite, som er Slagelse Kommunes talentordning for idrætstalenter. Borgmester John Dyrby Paulsen (A) kunne derfor sætte sin underskrift på aftalen og udtalte i denne forbindelse.

 

- I Slagelse har vi rigtig mange dygtige idrætstalenter, og vi gør meget ud af at give dem de bedste forudsætninger, for at de kan passe både skole og sport. Derfor er jeg glad for, at HF & VUC Klar nu bliver en del af samarbejdet, så vi også kan tilbyde kursisterne her på VUC et medlemskab og samarbejde med Slagelse Talent & Elite.

 

HF & VUC Klar har tidligere haft maratonløber og ambassadør for Slagelse Talent & Elite, Abdi Ulad, på kursistlisten, og uddannelsesinstitutionen har derfor kendskab til og forståelse for livet som talentfuld idrætsudøver, der til tider kræver benhårde prioriteringer.

 

- At vores atleter kan vælge lige den ungdomsuddannelse de vil, kan bo på Sportscollege ved Slagelse Stadion, og kan dyrke deres sport på højeste niveau i vores foreningsliv, viser rigtig godt den sammenhæng og det gode samarbejde, der er i Slagelse Talent & Elite mellem foreningerne, uddannelserne og kommune, siger formand for Kultur- og Fritidsudvalget Jørgen Andersen (A).

 

Netop samarbejdet med HF & VUC Klar er afgørende, da mange atleter tager et år med fokus på sporten og nu får mulighed for, at de samtidig kan læse et enkelt fag op, så de stadig uddanner sig, selvom det primære fokus er sporten for en tid.

 

- Vi er rigtig glade for det nye samarbejde. Det bliver helt sikkert lettere for vores unge i Slagelse at kombinere sport og uddannelse på højt niveau, og vi er stolte af at være en del af et samlet uddannelsestilbud her i kommunen, som bakker tiltaget op, siger rektor for VUC Hanne Michelsen, som får opbakning fra både udvalgsformand og borgmester.

 

-Samfundstrenden går generelt i retning af ”dual career” – nemlig dét, at man i højere grad tilrettelægger sit arbejdsliv, samtidig med at man kan dyrke sin passion. Vi har mange gode talenter i Slagelse om end det er musikken, håndværksfag eller sporten. I "dual career" er sporten frontløber, og vi vil meget gerne at det på talentudviklings- og eliteniveau sker her i Slagelse kommune, afslutter Borgmester John Dyrby Paulsen.

 

Fakta om Team Danmark og Slagelse Kommune
Slagelse Kommune blev Team Danmark elitekommune i 2016. I samarbejdet er der 6 prioriterede idrætter, men atleter med hvilken som helst sport, kan søge og blive optaget.

Følgende uddannelsesinstitutioner er i samarbejde med foreninger og kommune: Slagelse Gymnasium, ZBC Handels og Teknisk gymnasium samt de erhvervsrettede ungdomsuddannelser EUD og EUX, ErhvervsAkademi Sjælland, X-Class og nu også VUC.

Rektor Hanne Michelsen og Borgmester John Dyrby giver hånd på aftalen
Rektor Hanne Michelsen og Borgmester John Dyrby.