Translokation Ringsted

Translokationer på HF & VUC Klar i Ringsted torsdag 25. juni

Klokken 12.00 kunne vicerektor Hanne Legaard byde velkommen til det første hold studenter og deres familie. I år var fællessangen aflyst, så i stedet sang Olivia Winkler og Arnth Ravn spillede klaver til, som han plejer. Der blev indledt med ”Livstræet”, og herefter var der rektortale. Rektor Hanne Michelsen sagde bl.a.: ”Jeg er sikker på, at I er klar, og at I er fagligt rustet til at komme videre herfra. Og på grund af Corona-krisen, så kan jeg faktisk i år med sikkerhed også sige, at I er:

  • super fleksible
  • top omstillingsparate
  • og så er I virtuelt toptunede

”I skal turde drømme”
Jeg vil i den forbindelse nævne et citat af én af vor tids klogeste hoveder, nemlig Albert Einstein, som sagde: Livet er som at cykle. Du er nødt til at være i bevægelse for at holde balancen. Husk at være i bevægelse – både intellektuelt, men også i forhold til jeres liv. I skal turde drømme, og I skal finde modet til at gå efter jeres drømme”.

Underviser i dansk Anne Hansen havde i sin tale omskrevet Livstræet til ære for studenterne:
”I skal lege i livstræets krone, I skal føle at livet er stort, I skal skue de blå horisonter og himmelhvælvingens port”, for selvfølgelig skal studenterne dét – nu hvor verden ligger åben foran dem. Anne kom også i sin tale ind på, at translokationer altid er en blanding af glæde og vemod – for man kommer sådan til at holde af de unge mennesker.

En linedans at blive student i år
Sangen ”Linedanser” blev også sunget, det har om noget været en linedans for studenterne i år – ”bliver vi studenter, kommer vi til eksamen, får vi en translokation og må vi køre vogn – hvad skal det hele ende med?” Heldigvis blev der mulighed for det hele, og alle blev fejret behørigt torsdag på Ahorn Allé i Ringsted. Underviser i historie og religion Bianca Nielsen tog netop udgangspunkt i Linedanser og temaet med at turde drømme, og træde ud der, hvor man ikke kan bunde ”I kan meget mere, end I tror” – aldeles angstprovokerende for en flok unge studenter – alle mulighederne er der, men hvilken vej skal man gå?

Mandag den 29. juni møder studenterne ind på skolen for sidste gang – ikke til undervisning, men til morgenmad og vognkørsel.