Translokation, HF, VUC i Slagelse

Translokation, HF, VUC i Slagelse                              
Fredag d. 28. juni holdt VUC i Slagelse translokation for mange nye HF-studenter. Der var taler ved rektor og elevrådsformand og uddeling af eksamensbeviser, som det hører sig til. Som noget nyt leverede dramaholdet 2 fantastiske forestillinger.

HF på VUC og livslang læring
Rektor talte i sin tale om, at ”HF som gymnasial uddannelse, kan i år fejre 50 års jubilæum”. Uddannelsen har udviklet sig over de 50 år – mest tydeligt er det nu, at HF ikke længere kun er for voksne, men også for unge. Men de unge og voksne på HF er på ét punkt anderledes end en typisk gymnasieklasse: ”De har masser af holdninger og mod til at diskutere” – det er i hvert fald sådan, det blev oplevet af en lærer i samfundsfag, som tidligere havde undervist i det almene gymnasium. Dette mod er særligt for HF på VUC og understreger pointen med, at ”uddannelse altid vil være vigtigt – for den enkelte og for samfundet”. Rektor fortsatte: ”VUC spiller og skal fortsat spille en nøglerolle for livslang læring i det danske samfund. Faktisk er VUC’s kerneopgave indeholdt i FN’s 4. verdensmål: ”Alle skal sikres lige adgang til kvalitetsuddannelse gennem hele livet”. Rektor afsluttede med et håb om, at når FN har opdaget kerneopgaven, så er der håb om, at de danske politikere også snart gør det.

”Kuppet over alle kup”
Dramaholdet opførte flere forestillinger, blandt andet en sammenskrivning af samtlige Olsenbande-film. Skuespillerne havde selv skrevet forestillingen, og den vakte stor jubel hos det talstærkt fremmødte publikum. ”Vi glæder os til at se, hvad dramaholdet kommer med næste år – det forpligter jo”, som afdelingsleder Lene Meyland sagde med et stort smil.

”Uhhh, vi er de bedste”.
Andreas Søgaard Gabel kunne ikke skjule sin begejstring for at være blevet student, og mente naturligvis alle studenterne i Slagelse Teater. Andreas har brugt 2 år på HF og haft 42 timer/uge for at slippe for de ekstra måneder, som er nødvendige, hvis man vil direkte på universitetet med en HF – universitetet har hele tiden været Andreas’ plan. Det er hårdt at tage en HF – man skal til eksamen i alle fag. Andreas citerede her en rigtig god ven: ”Det er utrolig hårdt, det vi har gang i her, men mon ikke vi lander på begge ben igen, når vi kommer ud på den anden side.” Andreas fortsatte med de kloge ord om, at man har mange drømme undervejs – også om et højt gennemsnit. ”Men måske kan man ikke komme ind på lige præcis den uddannelse, man havde ønsket sig – ”det lykkedes ikke for mig. Til gengæld har jeg fået den fantastiske mulighed at blive officer i Søværnet. Nok godt hjulpet af en meget fin udtalelse, jeg har fået, bl.a. fordi jeg har været medlem af VUC’s bestyrelse. Tak for det”.
VUC siger også tak til Andreas: Formand for elevrådet, medlem af og oplægsholder for VUC Vestsjælland Syds bestyrelse samtidig med, at han har taget ekstra fag. Andreas har i sandhed taget én for holdet, for fællesskabet.

Vi ønsker Andreas og alle de nye studenter et stort tillykke med eksamen.

Om 2-årig HF
På HF skal man til eksamen i alle fag. Så der er travlt i eksamenstiden, både for skolens personale og de studerende, der skal læse op til alle fag.

På den 2-årige HF følger man sin stamklasse hele vejen. Denne HF-uddannelse er typisk for unge målrettede studerende, der ved, hvad de vil allerede efter grundskolen.

HF tilrettelægges, så man får lige præcis de fag, man skal bruge for at komme videre med sin uddannelse. Det tager 2 år, så HF er den hurtigste vej videre i uddannelse.