Plastik på skoleskemaet

”Plastik er fantastisk – eller det troede vi i hvert fald en gang”

Fernisering for og med studerende på HF & VUC Klar i Slagelse forholder sig kritisk til plastik. I uge 41 har alle studerende, der har fagene kemi, biologi eller geografi på HF enkeltfag, deltaget i et tværfagligt projekt om plastik. Poster nummer 18 vandt.

Plastik var således på skoleskemaet på HF & VUC Klar til og med uge 43, hvor vinderen af det bedste projekt blev kåret. Plastikprojektet er en del af EU Kompetencetilpasning - et samarbejdsprojekt mellem Professionshøjskolen Absalon og Zealand, Sjællands Erhvervsakademi samt de 4 VUC’er i region Sjælland. Projektet er EU-finansieret med det formål at få flere unge til at vælge en naturvidenskabelig uddannelse.

Ferniseringen var yderst velbesøgt, og udstillingen indledtes med en velkomsttale ved uddannelseschef på HF Lisbeth Thingstrup, som udtrykte sin store glæde over engagementet blandt både undervisere og studerende.

Der er arbejdet med seks forskellige vinkler på plast:

  • plastaffald i byen/naturen,
  • plastaffald i husholdningen,
  • fremstilling af bioplast,
  • nedbrydningsaktivitet i jorden,
  • mikroplast og

De studerende har selv haft mulighed for at vælge, hvilken vinkel på plast de ville arbejde med.

Arbejdet har bestået af både teoretiske undersøgelser og felt- og laboratoriearbejde. Projektet foregik over 2 dage fra kl. 8.00-16.00 og afsluttedes med en fernisering torsdag eftermiddag, hvor alle deltagere udstillede deres arbejde præsenteret på en poster.