HF & VUC Klar – stor søgning til 2-årig HF

”Vi er meget glade for og stolte af, at så mange unge og unge voksne har valgt at tage en HF hos os”, udtaler rektor Hanne Normann Michelsen. ”Det bekræfter mig i, at det var helt rigtigt at få integreret HF i vores navn”.

Torsdag 15. august har HF &VUC klar budt velkommen til 4 fyldte klasser på vores afdelinger i både Slagelse og Ringsted. Der er ventelister, og vi undersøger i de kommende dage, om det er muligt at finde plads til de mange ansøgere på andre HF uddannelser, enten på HF enkeltfag hos os i Slagelse eller i Ringsted eller måske på et andet HF-tilbud.

De seneste år har søgningen til HF på landsplan været støt stigende. HF er en hurtig og seriøs uddannelse, og det bærer søgningen til HF på VUC Klar præg af. De unge er glade for det meget målrettede tilbud om en gymnasial uddannelse, så man allerede efter 2 år kan studere videre til fx lærer, pædagog eller socialrådgiver.

Om 2-årig HF

På HF skal man til eksamen i alle fag. Man følger sin stamklasse i 1. HF, og i 2. HF vælger man præcist de fag, der er målrettet den uddannelse, man skal i gang med efter sin gymnasiale eksamen. 2-årig HF er typisk for meget målrettede studerende, der ved, hvad de vil, allerede efter grundskolen.