Fin søgning til 2-årig HF

"HF er en populær ungdomsuddannelse. Vi er meget glade for og stolte af, at så mange unge og unge voksne har valgt at søge ind på HF hos os”, udtaler rektor Hanne Normann Michelsen.

Den 15. marts udløb den officielle frist for at søge ind på en ungdomsuddannelse med start til august. Efter planen ser det nu ud til, at HF & VUC Klar kan byde velkommen til 4 fyldte klasser på vores afdelinger i både Slagelse og Ringsted. Det er dog fortsat muligt at søge ind på 2-årig HF, og hvis der ikke er plads på den 2-årige HF er der måske plads på et andet HF-tilbud.

De seneste år har søgningen til HF på landsplan været støt stigende. HF er en hurtig og seriøs uddannelse, og det bærer søgningen til HF på VUC Klar præg af. De unge er glade for det meget målrettede tilbud om en gymnasial uddannelse, så man allerede efter 2 år kan studere videre til fx sygeplejerske, lærer, pædagog eller socialrådgiver.

Om 2-årig HF
På HF skal man til eksamen i alle fag. Man følger sin stamklasse i 1. HF, og i 2. HF vælger man præcist de fag, der er målrettet den uddannelse, man skal i gang med efter sin gymnasiale eksamen. 2-årig HF er typisk for meget målrettede studerende, der ved, hvad de vil, allerede efter grundskolen.