Årets første student fra den 2-årige HF VUC i Slagelse

Årets første student fra den 2-årige HF VUC i Slagelse

Daniel Jakobsen, 25 år, afslutter mandag d. 24. juni sine 2 år på HF med en tocifret karakter i faget dansk A. Daniel var oppe i argumentation og retorik. Efter sommerferien læser Daniel videre til civilingeniør. Det burde kunne lade sig gøre med et gennemsnit på 9,8 og med den baggrund, som han har. 2 år har været nok til at blive klar til universitetet – normalt ville det tage 2,5 år på HF – men Daniel har haft 42 lektioner om ugen, og så tog det kun 2 år at blive klar til universitetet.

Fra industritekniker til civilingeniør
Familien er kommet helt fra Fyn for at ønske Daniel tillykke med huen. Denne lyse sommerdag er langt fra en mørk kold aften på et garveri på Sydfyn, hvor det hele begyndte. Forestil dig lugten af et garveri, ret dårlig lugt. En ung mand på job. Der er ikke så meget at lave, tankerne flyver. Jobbet som teknisk procesoperatør er OK, fint lønnet – men det er slet ikke dét, den unge mand vil. Daniel Jakobsen sidder der og tænker: ”Er det her dét, jeg vil med mit liv”?
Daniels mål er nu, efter HF, en universitetsuddannelse. Motivation og målrettethed har drevet ham frem. Det har dog ikke altid været sådan. I folkeskolen var Daniel ingen mønsterelev. Så han kom i mesterlære som industritekniker. På arbejdspladsen gik det fint med at møde, men i skoleperioderne var Daniel knap så seriøs. Han læste dog alligevel videre til procesteknolog og sad så pludselig på garveriet på Sydfyn og drømte om meget mere.

HF – studerende i stedet for elever
”Vi tager tingene lidt mere alvorligt, fordi gennemsnitsalderen højere på HF end i gymnasiet”, fortæller Daniel. ”Lærerne på VUC er yngre, end vi har været vant til fra andre skoler”. Han fortæller, at eleverne er mere på bølgelængde med lærerne, og at de føler sig respekteret os selvstændige studerende, de er ikke kun elever. Men der forventes også meget. ”Lærerne regner naturligvis med, at vi klarer os selv – vi er jo voksne”. Der er dog ingen tvivl om, at hvis man får brug for hjælp, så får man den med det samme. Hver klasse har en teamkoordinator, en slags klasselærer, og den funktion er helt uundværlig. Det er den lærer, man knytter sig til og går til, hvis man har spørgsmål eller problemer.
Vi ønsker Daniel stort tillykke med eksamen.

Om 2-årig HF
På HF skal man til eksamen i alle fag. Så der er travlt i eksamenstiden, både for skolens personale og de studerende, der skal læse op til alle fag.

På den 2-årige HF følger man sin stamklasse hele vejen. Denne HF-uddannelse er typisk for unge målrettede studerende, der ved, hvad de vil allerede efter grundskolen.

HF tilrettelægges, så man får lige præcis de fag, man skal bruge for at komme videre med sin uddannelse. Det tager 2 år, så HF er den hurtigste vej videre i uddannelse.