Årets første HF-student på VUC i Slagelse sprang ud i maj

Berith Kathrine Dybvad Nielsen, 30 år, blev onsdag d. 22. maj 1. HF enkeltfag student fra VUC i Slagelse. Berith afslutter med karakteren 7 i faget psykologi B. Hun var ganske godt tilfreds med karakteren, da det er et halvt år siden, hun skulle have været færdig. Men pludselig sygdom i december gjorde, at Berith først her i maj kunne skrive student på visitkortet.

HF-eksamen på VUC giver mange muligheder
Sammenlagt lander Berith på et gennemsnit på ca. 8 – hun har ikke helt regnet færdig. Med dette gennemsnit er der rigtig gode muligheder for at fortsætte videre i uddannelse. Berith er dog endnu ikke afklaret med sit uddannelsesvalg efter sin fine eksamen i dag.
Lige nu arbejder hun derfor i en butik, og håber på fastansættelse. ”Jeg er træt af at være på SU nu”, fortæller Berith, ”så det bliver dejligt at tjene sine egne penge”. Berith overvejer at tage en uddannelse inden for detailhandel. Der er gode jobmuligheder.
Om skolen fortæller Berith, at ”det har været rigtigt godt at tage HF på VUC. Jeg har fået gode venner, og lærerne er superdygtige”.

Vi ønsker Berith stort tillykke med eksamen.
På billedet ses Berith sammen med rektor Hanne Michelsen.

Om HF enkeltfag på VUC
På HF skal man til eksamen i alle fag. Så der er travlt i eksamenstiden, både for skolens personale og de studerende, der skal læse op til alle fag.

HF enkeltfag er for både unge og voksne, som måske har prøvet en del andre ting, før de begyndte på deres HF-uddannelse. På denne uddannelse kan man skræddersy uddannelsen, så man får præcis de fag på de niveauer, man skal bruge for at komme ind på den uddannelse, man gerne vil. Nogle tager kun 4 fag, for fx at blive pædagog, sygeplejerske eller socialrådgiver. Andre tager en hel HF-uddannelse.

HF kan tages på 2 år, så HF er den hurtigste vej videre i uddannelse.