Årets første HF’er på VUC Klar i Slagelse

Vicki Rasmussen er den første student, der afslutter sin HF-eksamen på HF & VUC Klar. Vicki sluttede af med karakteren 10 i mundtlig religion. Efter HF er det planen, at Vicki skal ind og aftjene sin værnepligt.

Herefter vil hun læse Ernæring og Sundhed på Professionshøjskolen Absalon i Sorø.

Vicki påbegyndte oprindeligt sin gymnasiale uddannelse på Slagelse Gymnasium, men måtte på et tidspunkt afbryde sin uddannelse. Studenterhuen kom i dag i hus via et HF enkeltfagsforløb på HF & VUC Klar i Slagelse.

Stort tillykke til Klar’s allerførste student.

På billedet ses Vicki sammen med rektor Hanne Normann Michelsen.

VUC tilbyder 2 forskellige HF-uddannelser
På HF skal man til eksamen i alle fag. Så der er travlt i eksamenstiden, både for skolens personale og de studerende, der skal læse op til alle fag. Uddannelserne er meget forskelligt tilrettelagt. På den 2-årige HF følger man sin stamklasse hele det første år, og først 2. år er der valgfag. På denne HF-uddannelse har vi typisk unge målrettede studerende, der ved, hvad de vil allerede efter grundskolen.

På HF enkeltfag er der både unge og voksne, som måske har prøvet en del andre ting, før de begyndte på deres HF-uddannelse. På denne uddannelse kan man skræddersy uddannelsen, så man får præcis de fag på de niveauer, man skal bruge for at komme ind på den uddannelse, man gerne vil. Nogle tager kun 4 fag, for fx at blive pædagog eller socialrådgiver. Andre tager en hel HF-uddannelse. Fælles for begge uddannelser er dog, at de kan tilrettelægges, så man får lige præcis de fag, man skal bruge for at komme videre med sin uddannelse. Begge uddannelser kan tages på 2 år, så HF er den hurtigste vej videre i uddannelse.